STRATEGILEDELSEREKRUTTERINGKONSULENTERREFERENCERARTIKLERFOREDRAGINFO & SENESTE NYT
Leadership is the ability to get people to do what they don't want to do and like it
Harry S. Truman
 
I de seneste årtier har der været talt meget om leadership frem for management og coachende ledelse frem for tidligere tiders mere autoritære  lederformer.
 
Udfordringen er, at  denne snak flere steder sætter ledere i et frygteligt dilemma, hvor de næsten ikke tør lede mere, af fare for at blive kaldt ”gammeldags” eller ”diktator”.
 
Resultatet bliver, at snart sagt alt er til diskussion i organisationen,  og medarbejderne tildeler sig selv vetoret, hvis de er uenige i ledelsens udspil.
 
Læg nu bare mærke til mit sidste ord: Før i tiden ville vi kort og godt have sagt ”beslutninger” og ikke blødt det op, ved at kalde det for et ”udspil”.
 
Men hvis ledelse skal virke, skal den have kant, og være præget af bevidstheden om, at det nu engang er ledelsens ret at lede og fordele arbejdet, opstille mål osv.—hvilket naturligvis ikke betyder, at ledere ikke skal udvise empati og respekt for dem de leder.
 
Hvordan ser ledelse ud hos jer?
   
Eller:  
Hvis jeres organisation tilhører den sidste kategori, så lyder opfordringen: Træd i karakter som ledere, og I vil nå hidtil ikke opnåelige resultater!