STRATEGILEDELSEREKRUTTERINGKONSULENTERREFERENCERARTIKLERFOREDRAGINFO & SENESTE NYT
Som man råber i skoven, får man svar
Talemåde med ukendt oprindelse
 
For nogle år siden var jeg hentet ind som konsulent for at bidrage med nye ideer og  sparke ny energi ind i en ledergruppe i forbindelse med udarbejdelsen af virksomhedens nye strategi.
 
Den branche virksomheden befandt sig i var bremset totalt op og man var derfor tvungne til at finde nye veje, da ejerkredsen havde forventning om overskudsgrader på sædvanligt niveau.
 
Man kan selvfølgelig starte med at stille spørgsmål til det realistiske i dette krav, men det var nu en gang kravet.
 
Det der slog mig allerede på dag et af processen var, at selvom ledergruppen var bevidst om at de skulle gå nye veje, så forsvarede de, konstant og konsekvent, de måder de hidtil havde ageret på og når jeg, eller andre, kom med forslag i en ny retning, så blev de hurtigt skudt ned—enten fordi ”man” på forhånd vidste, at de ikke kunne lade sig gøre eller fordi ”det har vi prøvet uden succes før”.
 
Konklusionen var i bund og grund, at gruppen stædigt holdt fast i en forestilling om, at vi kan opnå nye resultater, selvom vi bliver ved med at udøve den samme adfærd som hidtil.
 
Den holder selvfølgelig ikke!
 
Hvis vi vil opnå noget nyt må vi udvikle en adfærd der afspejler og leder frem til det nye vi vil opnå.
 
Dette gælder hvad enten det er resultater på markedet eller om det er resultater i forhold til mennesker. Her gælder det om
 
  1. At afdække, hvilke spor vi er kørt fast i.
  2. En test af forholdet mellem adfærd og det vi gerne vil opnå.
  3. Revurder af handlinger i forhold til mennesker og marked, hvis det vi gerne vil opnå ikke er det vi får.
  4. Fremfor alt villighed til at udfordre forestillingen om, hvad der er muligt, og hvad der kan eller ikke kan lade sig gøre.
 
Kort og godt: Lad være med at vente på at verden ændrer sig—gør det selv!