STRATEGILEDELSEREKRUTTERINGKONSULENTERREFERENCERARTIKLERFOREDRAGINFO & SENESTE NYT
"When did Noah build the ark, Gladys?
Before the rain
"
Nathan Muir i filmen "Spy Game"
 
Hvordan kan det være, at vi altid har tid til at løse de vigtige opgaver, når vi har ventet  så længe med at løse dem, at de er begyndt at haste?

Og: Hvordan kan det være, at vi ikke løser de vigtige opgaver i god tid, og før de er begyndt at haste?

Jeg tror det delvist handler om fokus og vedholdenhed.

Altså på den ene side evnen til at udpege de til enhver tid vigtigste handlinger, og på den anden siden evnen til at bevare dem i fokus til de er gennemført.

Alt for ofte oplever jeg, at lederes fokus er styret af omgivelserne, de er med andre ord hændelsesstyret —og det vil helt sikkert altid være sådan, at problemer opstår løbende og at vi må forholde os til ting, som det er umuligt at planlægge i forhold til.
 
Men hvis vi ikke planlægger noget over hovedet—og dermed altså også prioriterer opgaver i forhold til deres vigtighed—så ender vi i en situation, hvor det alene kommer til at handle om brandslukning., og så vil vi altid halse bagefter.
 
Resultatet er, at vi får en stresset organisation som ikke udnytter sine egne potentialer, men som altid halter bag efter.
 
Start derfor med at inddele dine opgaver efter deres potentielle konsekvenser—kig evt. en uge eller en måned frem, det er gode horisonter at arbejde med.
 
Planlæg derefter den mest optimale rækkefølge at løse dem i.
 
Tag derefter opgaverne en efter en og ”tyg” dem igennem til de er løst.
 
Du vil herefter hurtigt mærke, at dit eget og organisationens stressniveau sænkes markant, samtidig med, at jeres indtjening forøges.
 
Der er altså tale om en win-win, så hvorfor vente til i morgen?