STRATEGILEDELSEREKRUTTERINGKONSULENTERREFERENCERARTIKLERFOREDRAGINFO & SENESTE NYT
Stupid is who stupid does
Forrest Gump
 
Jeg har altid været dybt fascineret af filmen Forrest Gump, og forleden kom jeg til at tænke på, hvilke af hovedpersonens  karaktertræk, der med held kunne overføre på en leder.
 
Først er der hans ukuelighed og positive livssyn, som gør at han formår at få det bedste ud af enhver situation, f.eks. da stormen raser og han, som den eneste rejefisker overlever og tjener styrtende med penge på det, selvom han i lang tid ikke fangede noget.
 
Evnen til at holde ud og holde fast i modgang er således et træk der kendetegner alle stærke ledere.
 
En anden ting vi kan lægge mærke til er hans evne til at skabe alliancer med de mærkeligste typer, og være der for dem hele vejen igennem, hvilket skaber et bånd af gensidig loyalitet, primært gennem sin opofrelse for dem som står ham nært, som kommer mange fold igen, bl.a. da Lieutenant Dan loyalt betaler tilbage med en andel af investeringen i Apple, og da han endelig får et barn med sit livs kærlighed.
 
Forrest er også meget bevidst om sine (få) kvaliteter, her evnen til at løbe og til at fokusere og bringer disse i spil igen og igen.
 
Bl.a. da han kommer på skolens Football hold, hvilket giver ham plads i et miljø han ellers ikke ville være kommet, og da han får en fortjenstmedalje for at have reddet sine  kammerater i Vietnam.
 
Forrest besidder endvidere den evne at kunne skabe følgere. Da han ramt af stor sorg begynder at løbe og ender med at løbe tværs over USA og tilbage igen, følger hele nationen med. Denne evne kunne mange ledere tage ved lære af.
 
Han besidder også en evne til hele tiden at befinde sig på rette sted på rette tidspunkt, og han er således med til at påvirke udviklingen i sine omgivelser. Den ledelsesmæssige kvalitet der her er tale om er evnen til at være nærværende og gribe nuet.
 
Sidst men ikke mindst, er han kendetegnet ved, at intet af det han gør er styret af trangen til at opnå profit—profitten er et biprodukt af hans aktiviteter, for han har dybest set blot hele tiden været drevet af sit gode hjerte og det, der begejstrede ham.
 
Tør du lede som Forrest Gump?