STRATEGILEDELSEREKRUTTERINGKONSULENTERREFERENCERARTIKLERFOREDRAGINFO & SENESTE NYT
Forestil dig, at det første du skal gøre, hver morgen så snart du er stået op, er at spise en stor levende frø!
Så kan du fortsætte resten af dagen i den lykkelige overbevisning, at det værste der kan overgå dig allerede er sket

Gl. kinesisk talemåde
 
Den bedste måde at vurdere, hvordan vi skal prioritere den række af opgaver vi har liggende foran os er ”slug-frøen metoden”.
 
Overført er den største frø, den opgave som har de største konsekvenser (positive eller negative) alt efter om vi løser den eller ej.
 
Tit er de største frøen opgaver, som kan give os sommerfugle i maven. Det kan f.eks. være den potentielt konfliktfyldte samtale eller det telefonopkald til en potentiel kunde, som kan være afgørende for om vi får en ordre eller ej.
 
Mange mennesker udskyder sådanne opgaver og skal evt. lige varme op med et par små frøer først—det kan være at tjekke dagens e-mail eller lignende. Men de mest effektive mennesker ved, at når først initiativet er taget, så skal vi nok mobilisere den mængde mental energi, der skal til for at fuldføre opgaven.
 
En god måde at anvende slug-frøen metoden på i praksis er følgende:
 
  1. Begynd med at opdele dine opgaver efter om de SKAL eller BØR udføres med udgangspunkt i de potentielle konsekvenser af at udføre/ikke udføre dem.
  2. Prioriter derefter dine SKAL opgaver efter vigtighed efter samme metode (kald dem evt. A1, A2 osv.)
  3. Prioriter derefter dine BØR opgaver efter samme princip
  4. Hvis du bruger et planlægningssystem, så læg opgaverne ind i dette i prioriteret rækkefølge
 
Løs derefter opgaverne i den prioriterede rækkefølge, og hvis ikke du bruger et planlægningssystem, så følg en metode, hvor du kan krydse opgaverne af alt efter som du får dem løst—de har en positiv effekt på hjernen og motiverer dig til at bruge systemet!
 
Brug denne enkle model og du vil rykke op mellem de 20 % mest effektive personer i din tid samtidig med, at du sænker dit stressniveau markant.