STRATEGILEDELSEREKRUTTERINGKONSULENTERREFERENCERARTIKLERFOREDRAGINFO & SENESTE NYT
Det kan godt være, der er koldt på toppen, men til gengæld er der en god udsigt
Asger Aamund
 
Alt for ofte oplever jeg strategiske og taktiske ledere, der beskæftiger sig for meget med den daglige drift og derved forsømme, det, der burde være deres egentlige opgave: At sikre, at deres virksomhed bevæger sig i den rigtige retning—i det rigtige tempo!
 
Derfor er denne uges nyhedsbrev en opfordring til at stige op i helikopteren og få det overblik, der er så nødvendigt for sund forretningsudvikling og som så mange medarbejdere savner.
 
Overblikket starter med at spørge sig selv om virksomheden alternativt den afdeling, jeg har ansvaret for, helt overordnet bevæger sig i den ønskede retning og dernæst finjustere i forhold til dette—hvis ikke den ønskede retning er defineret, startes naturligvis her.
 
Som nummer to kommer spørgsmålet: Har vi sat det rigtige hold? Det handler om såvel det ledelsesmæssige som det medarbejdermæssige,  og bør både omfatte overvejelser over om det er de rigtige personer der er med på bussen og om de sidder på de rette pladser.
 
Som nummer tre spørges: Hvordan  tjener jeg mine medarbejdere bedst muligt? Eller Hvad har mine medarbejdere behov for lige nu?
 
Som nummer fire følger spørgsmålet: Hvad skal der til for at vi også vil performe optimalt fremover?
 
Endelig kommer spørgsmålet: Hvilken arv ønsker jeg at efterlade mig, når jeg giver stafetten videre til min efterfølger?
 
Disse overvejelser bør tages op jævnligt og selvfølgelig suppleres med de løbende strategisk-/taktiske udfordringer som kræver opmærksomhed, og vil sikre, at de, der er tænkt til at agere på operationelt niveau får de bedste betingelser for at gøre det med succes.
 
Så denne uges opfordring lyder altså: Op i helikopteren!