STRATEGILEDELSEREKRUTTERINGKONSULENTERREFERENCERARTIKLERFOREDRAGINFO & SENESTE NYT
Innovation occurs for many reasons, including greed, ambition a.s.o. But one force above all seems to facilitate the process. The easier it is to communicate, the faster change happens
James Burke
 
Jeg havde for noget tid siden en samtale med en direktør, som på daværende ¨tidspunkt var relativt nystartet i en mellemstor virksomhed.
 
Han havde ret hurtigt udpeget en række faktorer som af strategiske årsager burde ændres i virksomheden, men måtte konstatere, efter ½ års tid, at han ikke oplevede den store succes med at få dem gennemført.
 
Lettere frustreret over, at de nye medarbejdere ikke bare fulgte ham som de gjorde på den virksomhed han kom fra, udtrykte han bl.a.: ”jeg kan ikke forstå, at de ikke bare følger mine opfordringer, men bliver ved med at gøre som de hele tiden har gjort”.
 
En afdækning af processen ind til nu viste bl.a. at direktøren selv har udpeget diverse forbedringer, udviklet en ny strategi og endelig, selv har defineret, hvordan denne nås.
 
Efterfølgende har han på et eftermiddagsmøde fremlagt sine overvejelser og beslutning for medarbejderne og er derefter gået i gang med implementeringen.
 
Processen viser en række klassiske fejl som ledere i deres iver efter at skabe forandringer kommer til at begå:
 
1. Visionen og/eller strategien er uklar og derfor svær at kommunikere
2. Medarbejderne involveres for sent i processen og savner medindflydelse og engagement fordi de dybest set ikke forstår, ”hvorfor”!
3. Manglende efterfølgende kommunikation forøger medarbejdernes frustrationer
4. Ledelsen lytter ikke til de første faresignaler og skaber dermed yderligere forhindringer for processen
5. Den gensidige dialog om processen bryder gradvist sammen med værditab til følge
 
Hvordan den positive proces skabes: Eliminer ovenstående fejl, begyndende med punkt et og tilføj processen et stænk tålmodighed!