STRATEGILEDELSEREKRUTTERINGKONSULENTERREFERENCERARTIKLERFOREDRAGINFO & SENESTE NYTOM
Colea logo
Ledelse handler om at skabe mening


Ledelse handler om at gøre noget meningsfuldt”
Charlotte Møller
 
Grundlaget for al ledelse handler et eller andet sted om at få folk, inklusive os selv, til at indse, hvad det er vi går på arbejde for, og hvordan vi bidrager til at skabe værdi for kunden, virksomheden og os selv—først når disse tre områder ses som det forenede mål for hele organisationens adfærd, er vi for alvor lykkedes i vores lederskab.

Over de seneste årtier er kravet om formidling af mening i denne betydning blevet stadig større.

 
For at denne forståelse skal opstå må alle ledere i en organisation stille sig selv spørgsmålet: ”Hvad er jeg her for, og hvorfor skal mine medarbejdere følge mig?”

Ligeledes er det vigtigt kontinuerligt at kommunikere denne menig til medarbejderne og også at indse, at det er en størrelse, som på nogle områder er konstant, på andre er i stadig udvikling—virksomhedens kernekompetence(r) er, mere eller mindre konstant(e) mens omverdenen, f.eks. kundens behov og muligheden for at tilfredsstille dem, er i stadig forandring, i takt med f.eks. udviklingen af nye teknologier.
 
Meningsfuld ledelse handler også om at sikre, at der er overensstemmelse mellem de respektive roller i organisationen og de kompetencer, der følger med—hænger disse to faktorer ikke sammen, og dermed den enkelte reelt ikke har mulighed for at leve op til de forventninger vedkommende bliver mødt med, vil arbejdet opfattes som, mere eller mindre, meningsløst.
 
Sidst men absolut ikke mindst, er det vigtigt, at alle kender og forstår virksomhedens retning. I det øjeblik vi arbejder mod klare, meningsfulde mål, bliver det utrolig meget lettere at træffe beslutninger i hverdagen,. Kender eller forstår vi derimod ikke retningen, bliver alle handlinger lige-gyldige og dermed meningsløse.
 
Så, skab mening og du vil opleve at medarbejdernes arbejdsglæde og handlekraft stiger markant!