STRATEGILEDELSEREKRUTTERINGKONSULENTERREFERENCERARTIKLERFOREDRAGINFO & SENESTE NYTOM
Colea logo
Hvad driver dit lederskab?
 

You and I are such similar creatures, Vivian. We both screw people for money.”
(Richard Gere i rollen som Edward i Pretty Woman)
 
 
TV2's dokumentar "Den sorte Svane" får mig til at tænke på at i  julen viser en eller anden kanal som regel Pretty Woman, og som den håbløse romantiker jeg er, er det et must see!


Noget der fascinerer mig specielt i filmen—og som i mange år har været en inspiration— er den forvandling, der sker med begge hovedpersoner i løbet af filmen.
 
For Edward, der i begyndelsen er en kynisk firmaknuser, sker vendingen da han i en samtale med sin endnu mere kyniske advokat siger: ”Da jeg var barn elskede jeg at lege med byggeklodser—jeg elskede at skabe ting—det eneste jeg gør i dag er at bryde ned og ødelægge!”

Under vejs i filmen betyder det, at han ændrer kurs i den firmaovertagelse han er i gang med og i stedet går ind og støtter virksomhedens udvikling.
 
Pointen er, at vi et eller andet sted bør udforske og udfordre de motiver, der ligger bag ved og driver det vi gør til daglig:
 
· Gør jeg det her for at skabe noget stort eller handler mine motiver blot om profit?
· Gør jeg noget jeg kan være stolt af?
· Bidrager det jeg gør til andet end min egen nytte?
· Kunne jeg ønske at andre mennesker i samme situation ville handle som mig?
· Er jeg den person, og den leder, jeg virkelig ønsker at være?
· Hvilke værdier driver mig, og er det de værdier jeg virkelig ønsker skal drive mig
· Er den nekrolog der ville blive skrevet om mig, hvis jeg døde i dag, den jeg ønsker—eller skal jeg begynde at skrive den om?

Overvej og handl på disse spørgsmål og jeg er sikker på, at du både vil høste indre og ydre gevinster derved! Men gør det mest af alt fordi du mener det er det rigtige at gøre.