STRATEGILEDELSEREKRUTTERINGKONSULENTERREFERENCERARTIKLERFOREDRAGINFO & SENESTE NYTOM
Colea logo
Hvorfor er jeg mødt ind i dag?
 

Når hver eneste fysiske og mentale reserve samles om en ting, bliver vores evne til at løse et problem utrolig mange gange større”
Norman Vincent Peale
 
For mange år siden havde jeg en kollega, der altid har stået som lidt af et skræmmebillede for mig—ikke fordi han på nogen måde var usympatisk. Nærmest tvært imod.
 
Han var altid parat til en venlig sludder og kom ofte ind på mit kontor om morgenen for at få en snak—for det meste, sad jeg og forsøgte at koncentrere mig om mit arbejde og svarede uden egentlig at være klar over på hvad—så for mig var han i høj grad en tidsrøver.

Min kollega havde altid en masse møder og var nok den af os konsulenter, der virkede til at have mest travlt; altid på vej til næste møde og altid på vej til at lukke næste ordre. Det sidste skete bare alt for sjældent, og det meste, der foregik var i virkeligheden varm luft, med det resultat at min kollega, efter et nogle år blev afskediget.
 
Det har siden fået mig til tænke over, hvad vi alle bør være klar over, når vi møder ind på vores arbejde:
 
1. Hvorfor jeg er mødt ind i dag, dvs. hvad er egentlig meningen med mit arbejde?
2. Hvilke af mine ansvarsområder skal jeg fokusere på i dag?
3. I hvilken rækkefølge skal jeg løse dagens opgaver?
4. Hvad er det vigtigste jeg kan opnå i dag?
5. Hvilke(n) af mine opgaver SKAL være løst, når jeg går hjem før, at jeg kan sige, at jeg har tjent min løn?
6. Hvad skal jeg lade være med at spilde min tid på?
 
Besvar disse spørgsmål, hver dag, og arbejd efter dem og du vil rykke op blandt 10 % mest effektive mennesker i din organisation og din generation.