STRATEGILEDELSEREKRUTTERINGKONSULENTERREFERENCERARTIKLERFOREDRAGINFO & SENESTE NYTOM
Colea logo
Handlekraft kræver tro på egne beslutninger
 

Leadership is much more an art, a belief, a condition of the heart, than a set of things to do”
Max DePree

 
En af de personer, der har inspireret mig selv i mit eget lederskab og mit arbejde som konsulent er Max dePree (1924—2017), tidligere CEO i Herman Miller en af verdens største møbeldesignvirksomheder. Med hans filosofi om det tjenende lederskab (servant leadership) burde han være en foregangsmand for alle.
 
Det tjenende lederskabs udfoldes i hans to hovedværker Leadership is an art og Leadership Jazz som varmt kan anbefales.
 
Max var altid en anekdoternes mand og her har jeg oversat/gengivet en af dem som jeg synes har en rigtig god pointe:
 
Historiebøgerne fortæller, at da den verdensberømte engelske arkitekt Sir Christopher Wren på et tidspunkt i 1600-tallet skulle opføre en bygning i London, hævdede flere af hans ansatte, at det spænd Wren agtede at bygge i var for stort og at han derfor burde tilføje en ekstra række søjler som understøttelse for de bærende bjælker.

Wren var overbevist om, at hans beregninger var korrekte og at den ekstra søjlerække derfor var unødvendig, men efter lange og intense diskussioner indvilgede han omsider i at følge sine medarbejderes ønske. Han tilføjede de ønskede søjler men efterlod et hulrum mellem de efter hans mening unødvendige søjler og bjælkerne oven over.

Ingen af Londons notabiliteter kunne se hulrummet fra jorden af, og den dag i dag er bjælkerne ikke sunket - de ekstra søjler står stadig og understøtter intet andet end Wrens overbevisning.
 
På samme måde er det i dag vigtigt , at vi tror på vores egen velunderbyggede beslutninger, på trods af omgivelsernes mistro og forbehold, hvis vi vil beholde den handlekraft uden hvilken alt initiativ stopper.

Så tro på dine egne beslutninger og sæt dit eget mærke på fremtiden!