STRATEGILEDELSEREKRUTTERINGKONSULENTERREFERENCERARTIKLERFOREDRAGINFO & SENESTE NYTOM
Colea logo
Godt nytår!
 
Forskellen på mester og elev er at eleven endnu ikke har begået de fejl som mesteren har lært af”
Gl. buddhistisk talemåde

 
 
I år er det 40 år siden jeg fik mit første lederjob. Samtidig er det 20 år siden jeg startede som selvstændig konsulent.
 
Jeg har derfor besluttet, at nogle af årets nyhedsbreve kommer til at beskrive en refleksion over erfaringer og oplevelser fra hvert af disse områder.
 
Lidt selverkendelse skal der også være plads til, så jeg vil starte med en dyb og smertefuld læring fra mit første lederjob, som jeg fik i vinbranchen som 23 årig.
 
Alle medarbejdere var ældre og mere erfarne end jeg, og jeg var vildt usikker, og besad på dette tidspunkt heller ikke verdens største selvværd.
 
Der skete derfor det, som måske sker for andre i samme situation, at jeg for at rykke ud af og ikke blotte min usikkerhed, begyndte at bestemme med hård hånd.
 
Dette medførte naturligt et mindre oprør blandt medarbejderne og flere truede med at finde et andet arbejde.
 
Min chef kunne godt se, hvor det bar henad, så en dag kaldte han mig ind til en samtale, hvor han venligt med bestemt konfronterede mig med sine betragtninger, hvorefter han stillede mig spørgsmålet: ”hvorfor tror du egentlig jeg betroede dig et lederjob frem for at tilbyde det til en af dine kollegaer?”
 
Mit svar var nok lettere usammenhængende og ude i skoven, for der gik ikke længe før han afbrød mig og selv besvarede sit spørgsmål: ”Det var på grund af dels din intelligens og dit overblik, men lige så meget fordi du altid er positiv og engageret, og god til at anerkende dine kollegaer og derved i lang tid har været et forbillede for dem—jeg foreslår at du finder tilbage til den vej hurtigst muligt!”
 
Jeg skal ikke påstå, at alt derefter var rosenrødt, men det med at lede med positivitet, anerkendelse og engagement har været karaktertræk, jeg siden hen har bemærket hos gode ledere.
 
Hvad er fokus i dit lederskab?