STRATEGILEDELSEREKRUTTERINGKONSULENTERREFERENCERARTIKLERFOREDRAGINFO & SENESTE NYTOM
Colea logo
Anvend 10/90 reglen
 

Handling uden planlægning er årsagen til enhver fiasko”
Alex MacKenzie
 
Rigtig mange kender 80/20 reglen og dens forskellige afledninger, men jeg oplever, at langt færre kender 10/90 reglen, og da den er mindst lige så vigtig vil jeg bruge lidt tid på den i denne uge.
 
10/90 reglen siger, at hvert minut vi bruger på planlægning, sparer os for minimum 9 minutter i selve udførelsen.
 
Når vi planlægger så høster vi flere fordele bl.a., at vi fokuserer vores fysiske og mentale energi, så vi gør de rigtige ting på den rigtige måde og på rette tidspunkt. Det betyder omvendt, at vi ikke misbruger vores egne, eller andres ressourcer ved planløst at bruge tid og energi på ting som er af ringe eller ingen værdi.
 
Den rigtige brug af 10/90 reglen arbejder med planlægning på flere niveauer:
 
 
Niveau 1: Handler om at sætte det helt overordnede fokus på, hvad der skal opnås f.eks. det følgende år—bruger ledergruppen f.eks. en dag på dette, vil hver leder have sparet 9 dage det kommende år (hertil kommer værdien for den øvrige organisation).
 
Niveau 2: Månedsplanlægning  og udpegning af hovedprioriteter—bruger vi bare en time på det, har vi sparet 9 timer, dvs. en god arbejdsdag den kommende måned.
 
Niveau 3: Ugeplanlægning af prioriteter fordelt på dage—bruger vi 10 minutter på det, har vi sparet 90 minutter den kommende uge
 
Niveau 4: Dagsplanlægning af aktiviteter til næste dag—bruger vi 10 minutter på det, hvad vi sparet 90 minutter den følgende dag.
 
Brug 10/90 reglen og du vil opleve at nå mere, samtidig med, at du får et større overblik og et lavere stressniveau.