STRATEGILEDELSEREKRUTTERINGKONSULENTERREFERENCERARTIKLERFOREDRAGINFO & SENESTE NYTOM
Colea logo
Handlekraft kræver tålmodighed

“Hvis du vil være lykkelig i en time, drik dig fuld.
Hvis du vil være lykkelig i tre dage, bliv gift.
Hvis du vil være lykkelig i otte dage, dræb en gris og spis den.
Hvis du vil være lykkelig resten af dit liv, lær at fiske.”

Kinesisk ordsprog

 
For mange år siden, da min søn endnu var en lille dreng, var vi ude at medefiske (for den ukyndige er det, når man sætter f. eks. en orm på krogen som agn).

Som det er med børn og fiskeri kunne min søn dårligt få smidt krogen i vandet, før han var i færd med at trække den ind igen, overbevist om, at der var en fisk, der havde bidt på - hvilket naturligvis ikke var tilfældet.

Resultatet var, at drengen brugte det meste af tiden med snøren ude af vandet og selvfølgelig ikke fangede nogle fisk. Efter et par timer begyndte han, dybt skuffet over at han ikke fangede noget, at kaste med sten i stedet og efter noget tid begyndte han at plage om vi ikke snart skulle hjem.
 
Jeg oplever nogle gange ledere, der opfører sig lidt ligesom min søn.

De tænker nogle tanker, får nogle ideer, lægger nogle planer, som de hurtigt forsøger at omsætte i handling. Dette er selvfølgelig prisværdigt og vel også et af formålene med deres stilling.

Men jeg oplever også, at de, som min søn når han fiskede tror, at de kan høste frugterne af deres tanker, ideer og planer næsten før de er blevet “sat i søen”. Når dette ikke sker bliver de utålmodige, mister interessen eller forsøger blot at forfølge en ny af deres ideer.

Resultatet er, at organisationen mister fornemmelsen af retning, de ansatte føler, at de ikke kan leve op til ledelsens krav og organisationen præges af mismod og mangel på handlekraft.

Så derfor; HUSK AT BÅDE FISKERI OG LEDELSE KRÆVER TÅLMODIGHED OG VEDHOLDENHED!