STRATEGILEDELSEREKRUTTERINGKONSULENTERREFERENCERARTIKLERFOREDRAGINFO & SENESTE NYTOM
Strategi handler om lige nu og her!
 
It’s not the size of the dog in the fight, it’s the size of the fight in the dog”.
Mark Twain


For nylig var jeg til møde med en potentielt ny kunde.

Jeg spørger som sædvanligt ind til mål, strategi, udfordringer osv., og kommer, som jeg plejer, til sidst, ind på en afdækning af, hvor gode de er som organisationen til at realisere de mål og den strategi de har pt.?

Til min store frustration fik jeg følgende svar: ”Lige nu har vi nok at se til, så implementeringen af vores strategi er sat på hold”.

Det er langt fra første gang jeg bliver mødt med svar i stil med dette og tænker hver gang, at det kan være udtryk for, at vi har udarbejdet en alt for omfattende strategi, der er bundet op på alt for mange eller urealistiske/diffuse mål.

Eller at det sker fordi vi bilder os ind, at strategi er noget der handler om fremtiden og ikke snarere handler om, hvad vi skal gøre nu og her.
 
Men når vi nu bruger både tid og andre ressourcer på at opstille en målsætning og definere den strategi der skal føre os derhen, hvorfor så ikke også bruge ressourcer efterfølgende på at gøre det?
 
Først handler det om at udvikle en enkel, jordnær og realistisk målsætning.
 
Dernæst handler det om at beskrive, hvilke kampe, der skal vindes, hvis målene skal nås—hellere få end mange!
 
I ikke alt for omfattende og langsigtede  handlingsplaner drejer det sig derefter om at beskrive, hvordan vi engagerer hele organisationen i at vinde disse kampe—lav dem for maks. 3 mdr. ad gangen.
 
Så kommer det seje træk der handler om at gøre strategien til organisationens hverdag og ikke noget, der løber ved siden af. Dette er klart den sværeste del og kræver frem for alt en ledelse der bevarer fokus og sikrer et vedvarende højt momentum.
 
Så opfordringen lyder helt klart: Hold fast i at strategien skal handle om organisationens hverdag—bevar fokus på strategien her og nu og målet vil blive nået!