STRATEGILEDELSEREKRUTTERINGKONSULENTERREFERENCERARTIKLERFOREDRAGINFO & SENESTE NYTOM
You can’t achieve anything without getting in someone’s way. You can’t be detached and effective”
Abba Eban

 
Når vi nu ved, at stort set halvdelen af en leders ledergerning handler om at påvirke opad til i organisationen, kan det forundre, at stort set al ledelseslitteratur handler om at lede nedad.
 
Derfor kommer her en række korte råd til den, der gerne vil blive bedre til at lede opad:
 
  1. Hvis ikke du kan påvirke din leder, så påvirk din relation til vedkommende. Politisk bevidsthed bliver en stadig vigtige lederkvalitet, og her handler det om noget at forstå hvor langt man kommer med gode relationer.
  2. Kend din leder. Hvad værdsætter din leder? Hvilke forventninger har vedkommende til et godt samarbejde? Hvad kan irritere din leder? Hvilke regler synes din leder bør gælde på en arbejdsplads? Hvad opfatter din leder som et godt resultat?
  3. Se på helheden. Din leder har ansvaret for en hel arbejdsplads, så det kan ikke nytte noget, at du ser tingene snævert fra dit eget funktionsområde.
  4. Vær åben og vedholdende omkring de prioriteringer du mener dit job medfører. De fleste ledere er lydhøre over for gode argumenter, underbyg derfor dine egne med præcise data.
  5. Sig fra når opgaven er urealistisk. Men hjælp samtidig din leder med at forklare, hvad der skal til for at du kan sige ”ja”.
  6. Kæmp ikke om ledelsesretten. Lad være med at gå uden om din leder for at nå dine mål og lad være med at udfordre din leder på møder, hvor andre er til stede. Vend i stedet eventuelle uenigheder i enerum efter, at du har sikret dig at du har overholdt punkterne ovenover.
 
Styrk dit lederskab: Lær at lede din leder!