STRATEGILEDELSEREKRUTTERINGKONSULENTERREFERENCERARTIKLERFOREDRAGINFO & SENESTE NYTOM
Et meningsfuldt, bæredygtigt liv kræver fokus på sand lykke og sande værdier, på mål som er meningsfulde
(Jacob Aremark)
 
Den femte regel for væredygtig ledelse siger
 
Lær at mærke efter i din krop og dens signaler om, hvordan du har det, f.eks. om du har stress, angst eller depression
 
Der har især i den vestlige verden, siden René Descartes, og måske endnu længere tilbage, været en tendens til at adskille krop og psyke, legeme og sjæl. Men vi gør os selv en tjeneste ved at betragte os selv som én organisme. En organisme, der har udviklet sig så meget, at der er opstået (selv)bevidsthed.
 
Det er med organismer som med biler; de kører bedst når de er i ordentlig stand, jævnligt bliver vedligeholdt og kører på det rette brændstof.
 
Hos ledere, som med andre eksemplarer af homo sapiens, handler det bl.a. om sund kost, motion og tilstrækkeligt med søvn.
 
MEN det handler også om, at vi fylder vores  bevidsthed med sunde tanker og følelser. Hermed også sagt at kropslig væredygtighed for en stor del handler om sansning og bevidsthed. Vel at mærke rettet mod os selv.
 
Uden sansning af det kroppen fortæller os og uden bevidsthed på vores mentale liv, begge dele noget der retter opmærksomheden mod nuet, kommer vi til at leve i fremtiden og fortiden og ofte et liv i spændingsfeltet mellem stræben og bekymring.
 
Bl.a. visualisering og meditation kan være vigtige elementer til en øget selv– og kropsbevidsthed. Noget så enkelt som meditation på åndedrættet 5—10 minutter dagligt kan gøre underværker og er et vigtigt middel til dæmpning af stressniveauet både på kort og lang sigt.
 
En god øvelse at starte op med, hvis vi ønsker at øge opmærksomheden og bevidstheden på kroppen er ved dagens slutning at visualisere, den forgangne dag og her rette opmærksomheden på, hvad vi tænker og føler i givne situationer—dette vil gradvist øge opmærksomheden generelt og i nuet.
 
Styrk kropsbevidstheden; styrk væredygtigheden